2010. június 1., kedd

A török szultán válasza Theodor Herzl-nek


„[Herzl Tivadar] a nagy terv érdekében beszélt vagy tárgyalást kezdeményezett Európa szinte minden jelentős politikusával, társadalmi tekintélyével. Meggyőződése volt, hogy néhány nagytőkés segítségével és diplomáciai összeköttetésekkel megvásárolhatnák a szultántól Palesztinát.

Járt Konstantinápolyban, ismerősei referáltak tervéről II. Abdul Hamidnak. A szultán nem fogadta, de üzent.

»Egy talpalatnyi földet sem adhatok el, mert nem az enyém, hanem népemé. Vérrel szerezte, vérrel termékenyítette. Két szíriai és palesztinai regimentem lemészároltatta magát Plevnánál. Egyetlenegy sem hátrált. A török birodalom nem az enyém, hanem a török népé. A zsidók megtakaríthatják milliárdjaikat.«

Ugyanakkor, méltányolva a honszerző fáradozását, elküldte neki a Medzsidije-rend parancsnoki fokozatát. Herzl mindent feljegyzett. Megrendülten írta naplójába a szultán tragikus szépségű szavait.”

Részlet Rapcsányi László: Jeruzsálem c. könyvéből
(Gondolat, Bp., 1987. 218-219. o.)




II. Abdülhamid üzenete Theodor Herzl-nek 1901-ben (Forrás)

21 megjegyzés:

  1. Ez is magyarázza az alábbi elméletben foglaltakat, bár igazából a nyílt és titkos zsidók lényegében a világ minden államában hajlamosak voltak bomlasztóan fellépni, mint tudjuk, nálunk is, erre van is utalás a tanulmányban:

    http://www.jewishracism.com/JewishGenocide.htm

    A szerző (és mások) szerint a török birodalmat tönkretevő ifjútörökök és maga Atatürk is nagyrészt titkos zsidók, a Dönme-népcsoport tagjai voltak, egyúttal szabadkőműves összeesküvők is.
    A cél nem utolsósorban Palesztina megszerzése volt a cionista állam számára, de Atatürk szekularizált Törökországa sem véletlenül lett Izrael szövetségese. Ezzel szakít láthatóan a mai kormányzat.

    VálaszTörlés
  2. Érdekes tartalomjegyzék, alkalomadtán átnézem.

    Atatürk valóban szabadkőműves volt, így sikerülhetett Törökországot Trianon után „Európába” integrálni. Ennek ellenére nyilván a török nemzeti érzületnek az „örmény holokauszt”-tal való megtámadása az egyik ok (és egyben következmény), amiért most a törökök eltávolodnak az EU-tól és általában az atlanti politikától. Ezt hasonló politikai fegyverként használhatják, mint itt és máshol a soah-kultuszt. Itt azonban még az a csavar is benne van a dologban, hogy végsősoron ezt a népirtást már szabadkőművesek követték el, míg a zsidók európai korlátozásáért és üldözéséért szabadkőművesség-ellenes erők voltak a felelősek.

    VálaszTörlés
  3. Kedves Loxon, Bjerknes két művét feltétlenül ajánlom, lehet, hogy túlzottan egyszerűsít le mindent a zsidó messianizmus, mint világromboló erő kérdésére, de nagyon érdekes.
    Másik műve Szent Einstein, a PR által előállított cionista zseni sztorija és attól sokkal több.

    VálaszTörlés
  4. Az angoloknál viszont sikerrel jártak. (Balfour nyilatkozat)
    Ezt lenne jó körüljárni és feltárni.

    VálaszTörlés
  5. Ezt a kérdést már megpróbáltam körüljárni ebben a nagy ellenérzéseket kiváltott posztomban:

    http://konzervativok.blogspot.com/2009/04/holokauszt-tagado-volt-e-nagy-befolyasu.html

    Sajnálom, hogy ezzel, illetve az azóta megszavazott és aláírt „holokauszt-törvénnyel” kapcsolatos, hollókat ábrázoló, utólag a tapintatból törölt, bár tartalmukban találónak bizonyult posztjaimmal elvesztettem számos szívemnek kedves olvasó és eszemnek is kedves szerző bizalmát. Semmi rosszindulat nem vezérelt. (A károgók törvényét viszont összehozták — s pontosan ezekre a közéleti szereplőkre, köztük egy „sólyom”-nak álcázottra próbáltam akkor utalni.)

    VálaszTörlés
  6. Újra fel kell tenni a kérdést, vajon a török akció mennyire USA-érdek?

    http://www.bpi.hu/index.php?action=fullnews&id=544696&category=297

    VálaszTörlés
  7. Akkor itt egy hangsúlyozottan agymenésként összeeszkábált összeesküvéselmélet:

    Az izraeliek a minap repültek be a légterünkbe körülnézni. Pl. mert sejtették, hogy rövidesen forró lesz a helyzet a Közel-Keleten és mondjuk Mo jobb telephely lesz.
    Egy tömeges légihidat akadályozhatna pár dolog, amit közömbösíteni kell.
    1. Mo közt. elnöke, aki a kuruc és mások gyanúsítgatása szerint netán zs. származású, minden hatalmával blokkolja, hogy déli határunkon a Balkán irányát belátó nagy NATO-radar épüljön.
    2. a felénk eső utirány két erős hadseregű NATO-tagállama közül Törökországgal konfliktust provokál Izrael, ami következtében az USA szakíthat Törökországgal, vagy viszont és akkor esetleg Izrael akár atomcsapást is mérhet rá. Tehát nem fogja akadályozni az izraeli légihidat a szintén részben turáni Madzsar rokonok felé.
    3. Görögország, mint erős légvédelemmel rendelkező NATO tag területén gazdasági összeomlást robbantott ki a zsidó vezetésű WAll Street, mire jön a légihíd, akkora káosz lesz, hogy a hadsereg is megbénul és különben is ott lesznek mellettük szegény törökök üszkös romjai, hogy jobb meghúzni magukat.

    Más akadály az úton nem lesz…

    VálaszTörlés
  8. Bobkó úr, engedje meg, hogy gratuláljak. Nem mindennapi rokokó elmélet ez. :–>

    De most komolyan, mi volt ez a berepülés? Engem még mindig kiváncsian tart.

    VálaszTörlés
  9. Azonnal szólni fogok, amint megtudom... :-)

    VálaszTörlés
  10. Érdekes a linkelt teakör-poszt, tanulságosak a rá adott reakciók, főleg ez: "ne foglalkozz ezzel a tabuval, mert akkkor kigolyózunk a klubból". Pozsonyi Ádám idézi valakitől, hogy az az elnyomó, akit nem szabad bírálni, de ez magától értetődik.

    Viszont maga a Freedman kérdés engem már korábban elgondolkoztatott kissé. Ugyanis első közeljtésre természetesen érdekes, leleplező és, ha olyan óvatosan is közelítjök, mint Loxon a tea-posztban, mindenképpen komoly magyarázatként kell vizsgálnunk. Azonban sok mással összevetve már hiányérzetünk támad.
    Az egyik felmerülő kérdés, amihez én nem vagyok elég tájékozott, hogy Hitler miért ragadt le a zsidóság kisemberi tömegeinek, mint ellenségképnek a felmutatásánál, miért szűnt meg a náci mozgalom kapitalizmuskritikája a hatalom küszöbén (kamatrabszolgaság), illetve mennyiben mutatott rá a globális pénzügyi körök felelősségére.
    Maga Freedman ugyan becsületes konzervatív embernek tűnik, aki zsidóságával is szembefordult, amikor kinyílt a szeme, és korrektül elismerte a németség csőbehúzását. Azonban, ha valóban olyan magas körökben forgott, nem érthető, hogy miért nem tett említést a titkos összeesküvő szervezetekről, illetve arról, hogy kik álltak Hitler felemelkedése mögött.
    Ha már Loxon felhívta a figyelmet rá, hogy ne becsüljük le a zsidó és cionista vezető körök intelligenciáját, akkor azt se feltételezzük, hogy ne tudták volna, milyen válaszreakciót vált ki a németekből a teljes megalázásuk és hergelésük.
    Vessük ezt még össze a részben Izrael-ellenes ortodoxzsidó szájtokon is népszerűsített vádakal, hogy a kiszsidók holokausztját a cionista vezérkar tervezte és támogatta, mert elősegítette céljait. Idézetekkel bőségesen alátámasztva.
    A világ nagy része nem tudja, milyen összetettten, többszintűen manipulálják. Ilyesmit érzek bele a most élesztgetett magyar-szlovák konfliktusba is a nyilvánvaló török-izraeli mellett.

    VálaszTörlés
  11. Hálás volnék, ha nevesítené, Ön szerint milyen zsidó körök álltak Hitler felemelkedése mögött.

    VálaszTörlés
  12. Érdemes lesz még belemélyedni az egész holóvallás egyik alapvető árulkodó jelébe, magának az elnevezésnek a természetébe.

    A "holokauszt", mint "teljesen elégő áldozat" nagyon bizarr és nem kézenfekvő megnevezés az eseményekre. Ha jól gondolom, maguk a németek semiféle mitológiai, vallásos jelentőségű, bármilyen oltáron bemutatandó "áldozatnak" nem tekintették és nevezték a zsidóirtás folyamatát. Náluk ez egy pragmatikus ellenségirtó akció-féle volt. (nem helyeslem, mielőtt valaki kételkedne) Természetesen "a németek" kifejezés itt leegyszerűsítő, de mindegy.
    Szóval a teljesen elégő áldozat kifejezés alkalmazása saját népük (bizonytalan, hogy nmennyire felnagyított, de vitán felül megtörtént) tömeges irtására perverz, abszurd, viszont gyökerezik saját világnézetükben és esetleg távlati terveikben. Kicsit szókimondó, önleleplező módon elárulja, hogy a nagy cionista CÉL érdekében, annak oltárán bemutatott "áldozat" volt ez, a bemutatók pedig maguk a főcionisták.
    Furcsa, hogy ez nem tűnik fel sokaknak.
    Javaslom ezt is összevetni pl. Bjerknes műveivel.

    VálaszTörlés
  13. Bobkó úr, neveket akarok hallani. :->

    VálaszTörlés
  14. Kis türelmet, már gyártom! :-)
    Hát igen, egyrészt zseniális megsejtés, másrészt összecsipegetett infómorzsák a szokott felületességgel. Vakrepülés a javából, de ezek után muszáj beleásnom.
    LESZ ott anyag...

    VálaszTörlés
  15. Kezdjük a neveket adagolni:

    http://tarpley.net/online-books/george-bush-the-unauthorized-biography/chapter-2-the-hitler-project/

    "It was not inevitable that millions would be slaughtered under fascism and in World War II. At certain moments of crisis, crucial pro-Nazi decisions were made outside of Germany. These decisions for pro-Nazi actions were more aggressive than the mere “ appeasement ” which Anglo-American historians later preferred to discuss.

    Private armies of 300,000 to 400,000 terrorists aided the Nazis’ rise to power. W.A. Harriman’s Hamburg-Amerika Line intervened against Germany’s 1932 attempt to break them up.

    The 1929-31 economic collapse bankrupted the Wall-Street-backed German Steel Trust. When the German government took over the Trust’s stock shares, interests associated with Konrad Adenauer and the anti-Nazi Catholic Center Party attempted to acquire the shares. But the Anglo-Americans–Montagu Norman, and the Harriman-Bush bank–made sure that their Nazi puppet Fritz Thyssen regained control over the shares and the Trust. Thyssen’s bankrolling of Hitler could then continue unhindered.

    Unpayable debts crushed Germany in the 1920s, reparations required by the Versailles agreements. Germany was looted by the London-New York banking system, and Hitler’s propaganda exploited this German debt burden.

    But immediately after Germany came under Hitler’s dictatorship, the Anglo-American financiers granted debt relief, which freed funds to be used for arming the Nazi state.

    The North German Lloyd steamship line, which was merged with Hamburg-Amerika Line, was one of the companies which stopped debt payments under a Hitler decree arranged by John Foster Dulles and Hjalmar Schacht.

    Kuhn Loeb and Co.’s Felix Warburg carried out the Hitler finance plan in New York. Kuhn Loeb asked North German Lloyd bondholders to accept new lower interest steamship bonds, issued by Kuhn Loeb, in place of the better pre-Hitler bonds."

    VálaszTörlés
  16. Bevallom ezt még nem olvastam, de idevág:

    http://www.reformed-theology.org/html/books/wall_street/

    WALL STREET AND
    THE RISE OF HITLER

    VálaszTörlés
  17. http://www.rense.com/general75/amamk.htm

    Illuminati Bankers
    Hired Hitler To Start WW2


    Amit Putyinról és Ahmadinedzsádról ír, az egy nemrégi megvilágosodásomat támasztja alá az orosz "hazafias fordulat" ügyében, de erről később.

    VálaszTörlés
  18. Nos, köszönöm a leírtakat, megpróbálom valamilyen viszonylag koherens képbe illeszteni (ami persze azt is jelentheti, hogy esetleg hamisnak tartom bármelyiket).

    Ami az orosz „hazafias” fordulatot illeti, egyértelmű, hogy nem szabad készpénznek venni, aki így jár el, az fejest ugrott a naivitásba.

    Ahmadinezsád esetében nem vagyok benne biztos, hogy ármánykodásról van szó, bár kétségtelen, hogy maga az iszlám forradalom erősen szocialista beütéseket mutat, és a jelenlegi BRIC-viszonyok is mintha egy újjáélesztett-átalakított ex-szovjet tábor logikáját követnék (s ebbe illeszkedik ún. anticionizmusuk is.)

    VálaszTörlés
  19. Világos, én se vállalok száz százalékos felelősséget egyik, általam linkelt anyagért sem, de mindenképpen hasznosnak tűnnek, ha vannak is szerzőiknek időnként elfogultságai, vagy néhol túl leeegyszerűsítőek, amit más véleményekkel kell egybevetni.

    A bejegyzés témája szempontjából, de a Trianon-évforduló szempontjából is megkerülhetetlen az a gondolkodási irány, mely szerint a modern kor történelmi trendjeit legalább a "felvilágosodásnak" csúfolt folyamat óta döntően befolyásolják olyan titkos társaságok, amelyeknek komoly összefonódása van a zsidóság alapjain álló messianisztikus-sátánista irányzattal, illetve valószínűleg döntő részben annak eszköze.

    Nem akarom azt mondani, hogy ez lenne az emberiség összes bajának oka, de ettől még nem bagatellizálhatjuk a kérdést. Ennek a háttérerőnek a szerepe a két világháborúban, az első világháború néhány döntő hatalmának tönkretételében (német, orosz, török és Habsburg-birodalmak, utóbbin belül hazánk) és a huszadik század totalitárius rezsimjeinek létrehozásában döntőnek látszik.
    Ahoigy napjaink egyre ijesztőbb eseményeire tekintünk, ez a döntő befolyás ezekre is, valami fenyegetően közeledő "végjáték" kérdésében is fennáll.

    VálaszTörlés
  20. Igazán hozzászólhatna más is, de az orosz ügyben még ideteszem, ha felvetettem, amit egy másik blogon már kifejtettem:

    http://szeszkgyulablogja.blogspot.com/2010/05/uj-gorog-otlet.html

    "Az oroszokkal kapcsolatban egész hasonlóan láttam és hasonló reményeim voltak, illetve vannak, de az utóbbi időben azért elgondolkoztam pár információn, illetve tényen. E nem változtat geopolitikai fekvésünkön és érdekeinken, csak érdems ezen is jártatni az agyunkat.

    Tehát a Putyini "Visszavesszük a hazánkat", "Oroszország az oroszoké" fordulat érthető módon a KGB-ből indult ki. Akik nálunk és máshol ezzel szidják az egészet, hogy "fúj, KGB", azok naívak, vagy a globalistáknak dolgoznak, hiszen logikusan más erőcentrum, amely megmenthette volna Oroszországot a globalista uzsoratőkétől, nem volt, csak a KGB. Eddig rendben van.

    Csakhogy ki hozta létre a bolsevik rendszert annak idején? a Háttérhatalmak, illuminátusok, luciferisták, stb. Nagyrészt zsidó körök. A KGB és elődje e háttérhatalmi, globalista-államkapitalista, Új Világrendes rezsim ökleként és idegrendszereként jött létre, szinte teljesen zsidó káderállománnyal. Hogy persze saját kádereiket , közte zsidókat is tömegesen irtotta a terrorgépezet, az a francia forradalom óta nem lehet meglepő. A háttérhatalom nem valami "testvériségi" elven működik, hanem darwinista elven.

    Az első kételyem akkor támadt, amikor felmerült bennem, hogy mikor változott meg a KGB káderanyaga, hogy egszer csak egy varázsütésre olyan nagy orosz hazafiak lettek? Semmilyen nagy átalakulás nem volta személyi állományban, folyamatos volt a generációváltás, de belső forradalom nélkül, már amennyire én erről tudhatok (nem néztem utána)...

    Aztán jönnek a további gondolatok. Ki is verte szét a Szovjetuniót, ami megnyitotta a globalista karvalyok előtt az utat a volt szovjet vagyon és ásványkincsek előtt? Gorbacsov. Ki nevelte ki Gorbacsovot utódjául? Andropov, a KGB volt vezetője.
    Ki jött Gorbacsov után? Jelcin, Gorbacsov jobbkeze egy időben. Ki ajánlotta Putyint utódául? Jelcin... Nincs semmiféle törés, semmiféle forradalom, teljes a folyamatosság, közben kifelé "óriási változások" vannak!!!

    Egy összeesküvéselméletekkel foglalkozó szájt szerint Rómában egy nyugdíjas lengyel pap a Római Klub találkozóinak helyet adó villában a 70-es évek elején többször látott egy feltűnő, foltosfejű fickót ki-be járni, akit évekkel később a SZU pártfőtitkáraként ismert fel.
    Gorbacsov már nyugdíjasként, a SZU szétbomlasztási küldetését elvégezve a Római Klub egyik nyílt arca, pl. Al Gore-al, vagy Kissingerrel együtt (szép társaság...), de itt a 70-es évek elejéről van szó, amikor Gorbi egy vidéki, járási(vagy megyei) szintű vezető és az ilyen státuszúak zöme akkor a SZU-ban nem álmodhatott arról, hogy rendszeresen Rómába, (meg ki tudja hová Nyugatra) röpködjön! Elvileg tartott a hidegháború, legalábbis a felszíni cirkusz szerint.
    A Római Klub köztudottan az Új Világrend erőinek agytrösztje és pokoli, hogy nyugodtan publikálták eredményeit, (már amit...), a lényeg, hogy a 21. század elejére túl sokan leszünk (közben ideértünk!!!), nincs elég erőforrás ennyi embernek, a felesleget valahogy el kéne tüntetni...

    Szóval óvatosan az orosz fordulattal is, bár hozzánk mindig közelebb lesznek, mint az emerikaiak. Remélem, Izrael se lesz még közelebb, bár ezt nem elég remélni."

    VálaszTörlés
  21. Az eredetitémához visszatérve, találtam valamit, miszerint a szultánon kicsinyes bosszút álltak e válaszáért:

    http://radioislam.org/ataturk/jewish.htm

    "The Abdication Of Abdul Hamid

    Quote:

    Afterwards the Head Of The Ministers Council, Tawfiq Pasha was called to tell Abdul Hameed about the decision. He refused to do so. So they sent him a group of four people: Aref Hikmat, Aram Afandi (Armenian), As'ad Tobatani and Emanuel Qrasow (Jewish). As they entered his office, they found him standing calmly, Aref Hikmat read the Fatwa to him, then As'ad Tobatani came forward and said:
    "The nation has removed you from your office."

    Abdul Hamid became angry and said:
    "The nation has removed me from my office, that is okay ... but why did you bring the Jew to the Quarters of the Khilafa?" and he pointed to Qrasow (Emmanuel Karasu).

    Obviously that was the point of payback, Abdul Hameed rejected selling Palestine to the Jews, and now they show him that they were a part of his removal. A challenge in the face of Abdul Hameed and the face of the Islamic Nation."

    VálaszTörlés

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.