2010. május 28., péntek

Vona Gábor távolmaradásának lehetséges oka a kettős állampolgárság megszavazásáról?


Magam részéről nem hiszek abban, hogy Vona Gábor véletlenül maradt távol erről a számára döntő fontossággal bíró szavazásról. Az eset kifejezetten megdöbbentő volna, ezért jelzésértékűnek tekintem.

Vona nyilatkozata „véletlen” távolmaradásával kapcsolatban az Echo TV-ben. (Link, 2:13–tól)

„Biztos, hogy megvolt az oka, hiszek a Gondviselésben, hogy a Gondviselés alakítja a dolgokat, ezt a pofont megkaptam, és majd bizonyára rá fogok jönni, hogy miért, és tanulni fogok belőle remélhetőleg.” — így Vona Gábor.

Nem sokat kellett gondolkodnom, hogy mi lehet a Jobbik elnöke távolmaradásának oka, amikor elolvastam egy meglepő híradást. Az a MAZSIHISZ fogadja örömmel a kettős állampolgárságról szóló döntést, amely hosszú éveken át a szélsőbal tábor (MSzP–SzDSz) szekértolója volt. Emlékeztető: ez a szélsőbal tábor 2004-ben a kettős állampolgárság megadása ellen foglalt állást, és amely elviekben továbbra is e tábor mögött áll.

Különös momentum, hogy most, amikor a külföldön agyonnácizott Fidesz-többségű parlament megszavazza ezt a törvénymódosítást, az egyébként roppant antifasiszta Frankfurter Allgemeine Zeitung hirtelen Hefty-cikkel kedveskedik a magyar „jobboldalnak”.

Legyünk „merész” judeokratikus világösszeesküvés-tételezők. Képzeljük el, hogy a szlovákiai retorika mögött a lényeg: az izraeli magyar zsidók visszahozása a magyar politikai életbe. Ha ez szavazati joggal jár (mint ahogy a Jobbik egyébként szeretné), százezreik szavazhatnának a magyarországi demokratikus választásokon (valószínűleg a kettős állampolgárságot szintén támogató LMP-re, esetleg a Fideszre, talán éppen a Jobbikra). Ha így lesz, elképzelhetőbb a sokat hangoztatott összeesküvéselmélet az áttelepítésről egy forró közel-keleti helyzetben, és egészen más értelmet nyer a „határon túli magyarok” érdekében, valamint esetlegesen a régi országhatárok helyreállításáért folytatott küzdelem.

A Paul Lendvainak is tetsző Martonyi izraeli-magyar barátság kitűzője ekkor — más értelmet nyerve — jól fog rímelni az MSzP-s képviselők azonos kitűzőire, amellyel feldíszítve letették a képviselői esküjüket. Talán még a gárdamellényre összpontosuló figyelem vagy a berepülő izraeli gépek is más értelmet kapnak.

Valóra válhat így a Judapest bitterbrúnói álma a kék Nagy-Magyarországról, és kezdenének koherenssé válni azok a light monarchista-revizionista törekvések, amelyek liberális („libertárius”)-cionista „konzervatív” oldalról indultak ki, vagy ott megértésre találtak. (Schmidt Mária és Gerő András nevével összefüggésbe hozható törekvésekről van szó.)

Kérdés, mi valójában a Jobbik ebben a színjátékban? A Fidesz a Jobbik balszárnya? Mindenesetre jobbikos körök hirtelen érdekes retorikát kezdtek el hangoztatni: „Szlovákia Hitler első — és utolsó — csatlósa volt

Az orosz medve árnya lehet, hogy csak egy vadabb tervet leplez.

A mind a Hamász-szal, mind Izraellel tárgyaló Oroszország lenne Magyarország „szövetségese” és Szlovákia „ellensége”? (Újabb különös híradás.) Az EU — amelynek soros elnöke hamarosan Magyarország lesz — összezár Oroszországgal?

Furcsa terveket fogunk még hallani néhány éven belül mind a bel-, mind a külpolitikában, és még furcsább átalakulásokat fogunk tapasztalni, az biztos.



Mars Hungaricus